
Piedone hagymásbabja, avagy szokás-e még a főzés a sofőrök körében?
BON APPÉTIT!
A legendás olasz nyomozó, Piedone (Bud Spencer) humoros „püfölős” kalandjai mellett hatalmas szívéről és étvágyáról, így természetesen karakteres étkezési szokásairól is híres volt. Rizzo felügyelőnél a főszerepben a nagy adagok és az ínycsiklandó ízű, hagyományos ételek álltak: hús bármilyen formában, halászlé, spagetti és a hagymás bab, amit gyakran és számos helyszínen fogyasztott, miközben valamilyen fontos „becsületbeli” ügyet intézett. Hogy miért ez utóbbi volt az abszolút kedvence? A válasz egyszerű, mint a hagymás bab: ezt a laktató ételt bárhol, gyorsan el lehet készíteni. De vajon mi a helyzet ma a főzés terén azokkal az árufuvarozásban dolgozó sofőrökkel, akik folyton úton vannak, mint Iiedone?
Hazai ízek és modern világok találkozása
Egy-két évtizeddel ezelőttig szinte alig voltak étkezési lehetőségek a pihenőhelyeken és benzinkutakon, de ma már mindenhol változatos és különböző árkategóriájú kínálatot találhatunk az éttermektől kezdve a menzákon át a büfékig.
A nemzetközi áruszállítás során a sofőrök napokig is távol vannak az otthonuktól, és a monoton utazás szüneteiben fontos szempont, hogy testileg-lelkileg és finom házi ízekkel tudjanak frissülni és töltődni.
A hazai ételek gyakran jobban esnek, mert minőségi és ismerős alapanyagokból - a megszokott finom módon készülnek, ami egyfajta biztonság- és otthonosság-érzetet ad a hosszú utak során, ami nagyobb területű országok esetén ugyanúgy igaz lehet belföldi fuvarozás esetén is. Ahány ház, annyi szokás, de a korszerű és sokszínű étkezési lehetőségek ellenére ma is sok sofőr főz az úton, különösképpen akkor, ha a költséghatékonyság kiemelt szempont, és a közös, hagyományos étkezések fontos részét képezik az életnek.
Cégünk 24 európai országba vállal professzionális nemzetközi fuvarozást – legyen szó kisebb vagy nagyobb raklapra erősíthető áru biztonságos szállításáról - kérjen tőlünk ajánlatot!
Vissza a bejegyzésekhez